Waterschade verzekering

De meest vervelende, onduidelijke en kostbare schades is waterschade. Denk aan verfkosten en breekkosten om het lek op te sporen. In principe is er dekking voor waterschade bij je verzekering als de schade is ontstaan door een plotselinge, onvoorziene en van bovenaf komende gebeurtenis.

H raam open laten staan tijdens een regenbui is niet gedekt. Het is immers niet onvoorzien.

De rotte dakgoot lekt al maanden lang water langs de muren. Niet gedekt, want het is niet plotseling. Het overstromen van het toilet is niet gedekt, want het water komt van onderaf.

Toch zijn er tegenwoordig maatschappijen die bijna al deze schade wel dekken. Je begrijpt dat je daar wel extra premie voor moet betalen.

falcksafetyserices.nl

Opstal verzekeren tips

 • Meet van iedere ruimte de oppervlakte en de inhoud en probeer kwaliteit van de aankleding van de woning in te schatten op luxe en ga dan eens rondkijken. U zult immers in herbouwwaarde, premie en voorwaarden aardige voordelen kunnen opdoen.
  • Denk er niet te lichtzinnig over, de premies verzekering eigen huis zijn laag, maar de gevolgen kunnen groot en nadelig zijn. Bezuinig niet op een goedkope verzekering en sjoemel niet met de herbouwwaardemeter.
  • Bekijk periodiek (ieder jaar, of om ieder jaar) of de waarde nog up-to-date is.
  • Vergelijk niet alle verzekeraars met elkaar; dit is zeer lastig. Maak de keuze uit bijvoorbeeld vijf verzekeringsmaatschappijen of aanbiedingen.
  • Kijk naar de omgeving van uw woning- woont u in de buurt van een vliegveld? staan er veel bomen om uw woning? Heeft u te maken met water in de buurt?- en stem daar de zoekcriteria op af.
  • Houdt er rekening mee dat de opstalverzekering niet de bezittingen, zoals meubels in uw huis dekt. Het kan dus verstandig zijn op een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten. Dit kan vaak in een pakket waardoor het goedkoper is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *